sobota 5. června 2010

Mission: Histola

Jak už jste asi zaregistrovali, měl jsem ten neuvěřitelně stupidní nápad jít na předtermín z histologie. Tento nápad byl hnán zejména touhou uniknout ze spárů Doc. B. jelikož jako předtermínoví zkoušející byli oznámeni doc. H. a doc. J.

Medicinman se tedy jal studovat histologii a embryologii od slunka do slunka, propásnuv přitom příležitost započíst latinu. Když se onen osudný pátek vydal na onen ústav vybaven nefysiologickými hladinami kofeinu v krvi a štosem polovypracovaných otázek byl značně nervósní z pověstí, že doc. B. se rozhodla v pátek zkoušet. A vskutku. Byly dva zkoušející páry na pět zkoušených. Tři si přivlastnil doc. H. a as. Š. ; dvě nevinné oběti, včetně Medicinmana přebrala doc. B. s mistryní preparátů MUDr. B. I jal se Medicinman smolit přípravu a pozorovat jak doc. H. v rozverné náladě zkouší jednoho studenta za druhým (všechny úspěšně), poslouchaje jak se kolegyně sedící u doc. B. pomalu dusí ve vlastní šťávě.

Jsa důkladně prohnán po nejrůznějších tajemných zákoutích histologických a embryologických usedl Medicinman za mikroskop zkoumající sklíčka a očekávajíc MUDr. B. až přisedne ho ozkoušet. Jaké cti se však mu dostalo ani netušil - doc. B. sama se rozhodlo Medicinmana ozkoušet! Všechny mé nemesis se jako na potvoru zjevily i na zkoušce - larynx, žaludek a nadledvina. Poté, co jsem byl důkladně přezkoušen co se mikroskopické stavby všech daných preparátů týče, postavil jsem se ku stolku a čekal na verdikt.

K mému nemalému překvapení (i k překvapení okolí), byla mi do indexu zapsána jednička s podpisem doc. B. Takže nezoufejte, není pravda, že by nedávala ;)

3 komentáře:

  1. wow!z čeho jsi se učil? a jak jsi se učil? a ..co se učit a co se neučit? (asi vše se učit co..?)

    OdpovědětVymazat
  2. Na histologii z kombinace zápisky z přednášek/Junqueira's basic histology (bacha, je anglicky) a na embryolu kombinace Langmann's medical Embryology/Vacek - od toho můžeš upustit, protože Langmann už je česky.
    -M.

    OdpovědětVymazat
  3. bud se ty prechodniky nauc, nebo je nepouzivej, jinak se to cte prima.

    OdpovědětVymazat